דילוג לתוכן

כל עיר והסיפור שלה

עוגיות תמרים

לא אוהבים תמרים? ניתן למלא את הרולדות הללו בכל ריבה ביתית לאחר שטוחנים אותה במעבד מזון למחית חלקה. אפשר גם למלא אותן בשוקולד למריחה או בחלבה.

קוסקוס מתוק

קוסקוס מסמל שפע ולכן הוא חלק משולחן החג. בסעודת ראש השנה נהוג להגיש קוסקוס מתוק כסמל לשנה מתוקה.
חזרה

לימונים כבושים וסלט גזר

לאסתר יש תמיד לפחות צנצנת קטנה אחת של לימונים כבושים, המחוללים נפלאות בטעמיהם של הרבה מאוד תבשילים, סלטים ואפילו כריכים.

לימונים כבושים (צולם)

לימונים כבושים

מצרכים:
10 לימונים
מלח גס

 

הכנה:

  1. שוטפים את הלימונים היטב במים ובסבון ומנגבים.
  2. חותכים את הלימונים (עם הקליפה) לפרוסות ומוציאים את הגרעינים.
  3. טובלים כל פרוסת לימון משני צדיה בצלחת עם מעט מלח גס ומעבירים לצנצנת זכוכית.
  4. סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים על השיש ליד חלון (כדי שיגיע לצנצנת אור השמש) למשך שבוע. פעמיים ביום הופכים את הצנצנת כדי לערבב.
  5. כעבור שבוע טוחנים הכל במטחנת בשר (אפשר גם במעבד מזון, אך חשוב להקפיד שלא יישארו חתיכות גסות). מחזירים לצנצנת. 
    הלימונים הכבושים נשמרים במקרר עד חודש ימים.

טיפ: אוהבי החריף יכולים להוסיף לצנצנת 3 פלפלים חריפים קטנים ושלמים מזן סודנייה, או 4-5 כדורי פלפל אנגלי שלמים. מערבבים, מוסיפים מעט שמן זית מעל, סוגרים הרמטית ומכניסים למקרר. 

סלט גזר

מצרכים:
8 גזרים
1 כף שמן
1 חופן כוסברה
2 שיני שום קצוצות
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט מלח, לפי הטעם

 

הכנה:

  1. מקלפים את הגזרים וחותכים כל גזר לפרוסות עגולות.
  2. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הגזר ומבשלים עד שמתרככים מעט.
  3. מחממים במחבת את השמן. מוסיפים את הגזרים, הכוסברה, השום, הפפריקה והמלח. מערבבים בזהירות כדי שהפרוסות יישארו שלמות ומטגנים קלות מכל צד. ניתן לשמור עד יומיים במקרר. 

זיתים מרוקאיים

ירוחם משופעת בעצי זיתים. תושבות העיירה נוהגות לקטוף את הזיתים בעצמן ולהכין מהן זיתים לכל השנה.

סימנייה