עוגיות תמרים
לא אוהבים תמרים? ניתן למלא את הרולדות הללו בכל ריבה ביתית לאחר שטוחנים אותה במעבד מזון למחית חלקה. אפשר גם למלא אותן בשוקולד למריחה או בחלבה.
(כ־40 עוגיות)
מצרכים:
200 גרם מרגרינה לאפייה, או חמאה
½ כוס שמן
½ כוס מיץ תפוזים
½ 3 כוסות קמח (500 גרם)
¼ כוס סוכר
1 שקיק אבקת אפייה
1 שקיק סוכר וניל
למילוי:
כ־500 גרם ממרח תמרים (להשיג בקופסה על מדפי הממרחים ברשתות השיווק)
100 גרם אגוזים או בוטנים טחונים גס
לקישוט:
אבקת סוכר
הכנה:
- בקערה קטנה ממיסים את המרגרינה. מוסיפים את השמן ואת מיץ התפוזים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והווניל. מוסיפים את התערובת הנוזלית לחומרים היבשים ולשים הכל יחד לבצק. מניחים לתפוח כ־10 דקות.
- קורצים מהבצק 3 כדורים. מרדדים כל כדור למשטח בצק בעובי של 1 ס"מ.
- מורחים שכבה של ממרח תמרים על הבצק, מפזרים מעל אגוזים טחונים.
- מגלגלים לרולדה. מסירים את הקצוות, פורסים לפרוסות בעובי של כ־2 ס"מ.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את פרוסות הרולדה במרחקים שווים שיאפשרו תפיחה. אופים כ־20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180-200 מעלות.
- מקררים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
- מאחסנים בקופסה אטומה.