דילוג לתוכן

פסח - מתכונים מהספרים

גפילטע פיש

של מסעדת קיטון, מתוך הספר "עולם של טעמים"

 

מרכיבים:

6 בצלים קצוצים
דג קרפיון נקי מעצמות
5 ביצים קשות
¾ כוס קמח מצה
3 ביצים
4 כפות מלח
½ כף פלפל לבן
5 כפות סוכר
2 גזרים חתוכים לפרוסות
3 בצלים קצוצים                

הכנה:

  1. מטגנים מחצית מהבצלים הקצוצים עד שהם משחימים קלות.
  2. טוחנים במטחנת בשר את הדג, הביצים הקשות, הבצל המטוגן והבצל הקצוץ.
  3. מוסיפים לתערובת את קמח המצה והביצים הלא מבושלות ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מכסים ומניחים בצד ל-1/2 שעה לפחות.
  5. ממלאים בסיר בינוני מים עד לגובה הידיות. מוסיפים את המלח, הפלפל הלבן, הסוכר, הגזרים והבצלים הפרוסים. מביאים לרתיחה.
  6. יוצרים מתערובת הדגים קציצות. שמים את הקציצות בסיר, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות. 

סימנייה