דילוג לתוכן

פסח - מתכונים מהספרים

עוגיות תמרים ואגוזים | לפסח ולמימונה

מתוך הספר "מתכון לשותפות" של נתיבות-פילדלפיה

 

עוגיות התמרים והאגוזים אינן מכילות קמח ולכן מתאימות מאוד גם לפסח וגם למימונה שנחגגת בסיומו.
 
המרכיבים (ל- 50 עוגיות):
450 גרם אגוזי מלך
500 גרם תמרים קלופים ומגולענים (אפשר מוואקום)
400 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן
50 גרם סוכריות צבעוניות לקישוט
 
הכנה:
  1. במעבד מזון קוצצים את האגוזים גס, ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את התמרים ומערבבים בעזרת הידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה. 
  3. מגלגלים לכדורים קטנים ואחידים בקוטר 3.5 ס”מ.
  4. שוברים את השוקולד לחתיכות וממסים אותו עם השמן במיקרוגל או בקערה מעל מים רותחים.
  5. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד ומניחים על משטח מרופד בנייר אפייה. מקשטים בסוכריות.
  6. מניחים בטמפרטורת החדר או בקירור עד שהשוקולד מתקשה.
  7. מעבירים את העוגיות בעדינות למנז’טים מנייר. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

 

 
 

סימנייה