דילוג לתוכן

כל עיר והסיפור שלה

נתיבות - אוסף מתכונים לחגים

אומנות הבישול היא חוכמה אוניברסאלית הממזגת בתוכה טעמים, ריחות ותבלינים. אומנות זו מקבלת משמעות מיוחדת ביוזמה המבורכת של הקמת קבוצת "תבלינים" מנתיבות, אליה חברו נשים מבשלות מפילדלפיה.
חזרה

כל שבת וחג

הספר מציג מתכונים אישיים בעברית ובאנגלית של תושבות נתיבות הלוקחות חלק בשותפות נתיבות-שדות נגב- פילדלפיה, לצד מתכונים אישיים של חברות הקבוצה מפילדלפיה.

את מתכוני מנות הבית הישראליות נתנו, בישלו והכינו לצילומים חברות קבוצת "תבלינים" - קבוצה של נשים מקומיות המציעות שירותי קייטרינג מגוונים ואף מארחות את המבקרים בעיר.

הקואופרטיב הוקם על ידי מחלקת הרווחה בעיריית נתיבות ככלי להעצמה ולפיתוח כלכלי של הנשים. את מנות הבית מפילדלפיה מסרו חברות מהשותפות ומהקהילה הרחבה באהבה רבה.

ביחד, זה לצד זה, יוצרים המתכונים ספר מתכוני חג יהודיים חובק עולם ועשיר בטעמים עם ניחוח של מסורת ושיתוף, המשלב בטבעיות על שולחן החג גפילטע פיש בגרסה אמריקאית, עם סלט מטבוחה מרוקאי. אנו מזמינים אתכם להצטרף אל שולחן החג, ליהנות מהכנת המתכונים ולקחת חלק בחוויית השותפות. 

 

חלות לשבת | סימונה יפרח

אני מכינה את החלות הרכות והטעימות האלה בכל ערב שבת וחג, בצורות שונות: קלועות כחלה, כעיגול או כלחמניות (שאפשר להקפיא ולאכול בסתם יום של חול)

המרכיבים (ל-3 חלות בינוניות):
4 כפות שמן
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
2 כוסות מים פושרים

לציפוי:
1 ביצה
2 כפות שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את השמן, הסוכר והשמרים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הקמח ואת המלח.
  3. מוסיפים את המים ולשים בידיים עד שמתקבל בצק חלק.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה.
  5. לשים מעט את הבצק להוצאת אוויר ומניחים לתפיחה נוספת במשך 20 דקות.
  6. יוצרים מהבצק 9 כדורים ומגלגלים כל אחד לגליל ארוך. קולעים מכל שלושה גלילים צמה.
  7. מניחים את החלות הקלועות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה במשך 10 דקות.
  8. טורפים את הביצה ומושחים בה את חלקן העליון של החלות.
  9. זורים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך כ-30-25 דקות עד שהחלות מזהיבות. החלות טובות במיוחד ביום אפייתן. אם הן מיועדות לאכילה במועד מאוחר יותר, עדיף להקפיאן ולהפשירן לפני ההגשה. 

 

סימנייה