דילוג לתוכן

פסח - מתכונים מהספרים

דגים חריפים בנוסח מרוקאי

מתכון של אורית אסייג, ראש מינהל החינוך בעיריית עכו, מתוך הספר "טעימות מעכו"
חזרה

רוסטביף סינטה ברוטב פירות יער

מסעדת פאפאגאיו, מתוך הספר "ארוחות לכל הזמנים"

 

מרכיבים לבשר:

1/2 1 ק"ג סינטה
2 כפות מלח גס
2 כפות פלפל שחור גרוס דק
חופן טימין 

לרוטב:

2 כוס יין אדום קברנה
200 גר' פירות יער טריים (או קפואים)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ענף טימין
3 עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 שיני שום כתושות
מעט שמן זית

הכנת הבשר:

  1. מתבלים את בשר הסינטה במלח ופלפל שחור מכל הצדדים תוך כדי עיסוי הבשר.
  2. במחבת פסים רותחת סוגרים את הבשר במשך חמש דקות מכל צד.
  3. מפזרים את הטימין על הבשר, מכניסים את הבשר לתנור חם (עדיף על רשת) וצולים בחום גבוה של 200 מעלות במשך 35 דקות.
  4. מוציאים מהתנור ופורסים.

הרוטב:

  1. מבשלים את היין במחבת (עדיף טפלון) עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מהכמות.
  2. מוסיפים את פירות היער, המלח, הפלפל השחור וענף הטימין ומערבבים.
  3. חוצים את העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור, שום כתוש ושמן זית.
  4. אופים את העגבניות המתובלות בתנור בחום גבוה של 250 מעלות כעשר דקות.

* מגישים עם פירה.

טיפ: את פרוסות הסינטה יש להגיש חמות, היישר מהתנור. לא ניתן לחמם את הסינטה שוב. אם נותרות פרוסות סינטה לאחר האירוח, ניתן להכניס למקרר ולאכול אותן קרות כמו נקניק.

סימנייה