דילוג לתוכן

פסח - מתכונים מהספרים

חזרה

דגים חריפים בנוסח מרוקאי

מתכון של אורית אסייג, ראש מינהל החינוך בעיריית עכו, מתוך הספר "טעימות מעכו"

מרכיבים (ל-6 מנות):

3 דגי ים או בריכה (מושט, בורי, לוקוס(
צרור כוסברה
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים אדומים חריפים )טריים או מיובשים, חצויים לאורך(
10
שיני שום (מתוכן 6 לא קלופות אך שטופות היטב ו-4 קלופות ופרוסות דק(
מלח
פלפל שחור גרוס
¾ כוס שמן קנולה
2 כפות פפריקה אדומה
 ½כפית כורכום
½ כפית פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס )אם אוהבים חריף(

הכנה:

  1. מנקים את הדגים, מסירים קשקשים ואת הראשים )למעט לוקוס, אותו עדיף לבשל עם הראש).
  2. מחלקים כל דג, בהתאם לגודלו, ל-2-3 חלקים.
  3. מפזרים מלח על הדגים.
  4. שוטפים היטב את הכוסברה ומחלקים את הצרור לשניים. מחצית משאירים עם, ומחצית מפרידים לעלים בלבד וקוצצים אותם היטב.
  5. בסיר שטוח ורחב שמים גבעולי כוסברה, פלפלים אדומים, ופלפלים חריפים, ומפזרים את שיני השום עם הקליפה. מניחים מעל את הדגים.
  6. יוצקים לסיר כוס מים ומביאים לרתיחה על אש גדולה.
  7. כשהתבשיל רותח, מנמיכים מעט את האש ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מערבבים היטב את השמן עם הפפריקה והכורכום, ויוצקים על הדגים.
  9. מפזרים מעל את שיני השום הפרוסות והכוסברה הקצוצה.
  10. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה. מדי פעם אוספים רוטב בעזרת כף ויוצקים על הדגים בעדינות, מבלי לפורר אותם.
  11. כאשר הנוזלים מצטמצמים ונוצר רוטב סמיך, מסירים מהאש ומגישים.

רוסטביף סינטה ברוטב פירות יער

מסעדת פאפאגאיו, מתוך הספר "ארוחות לכל הזמנים"

סימנייה