עוגיות תמרים ואגוזים | לפסח ולמימונה
מתוך הספר "מתכון לשותפות" של נתיבות-פילדלפיה
עוגיות התמרים והאגוזים אינן מכילות קמח ולכן מתאימות מאוד גם לפסח וגם למימונה שנחגגת בסיומו.
המרכיבים (ל- 50 עוגיות):
450 גרם אגוזי מלך
500 גרם תמרים קלופים ומגולענים (אפשר מוואקום)
400 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן
50 גרם סוכריות צבעוניות לקישוט
450 גרם אגוזי מלך
500 גרם תמרים קלופים ומגולענים (אפשר מוואקום)
400 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן
50 גרם סוכריות צבעוניות לקישוט
הכנה:
- במעבד מזון קוצצים את האגוזים גס, ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את התמרים ומערבבים בעזרת הידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מגלגלים לכדורים קטנים ואחידים בקוטר 3.5 ס”מ.
- שוברים את השוקולד לחתיכות וממסים אותו עם השמן במיקרוגל או בקערה מעל מים רותחים.
- בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד ומניחים על משטח מרופד בנייר אפייה. מקשטים בסוכריות.
- מניחים בטמפרטורת החדר או בקירור עד שהשוקולד מתקשה.
- מעבירים את העוגיות בעדינות למנז’טים מנייר. שומרים בקופסה אטומה במקרר.