דילוג לתוכן

פסח - מתכונים מהספרים

חזרה

מופלטה | מאכל המימונה המסורתי

מתוך הספר "ירוחם, במדבר, דברים"

רכיבים:

1 ק“ג קמח
1/2 כפית שמרים טריים
1 כפית מלח
21/2 כוסות מים פושרים
1/כוס שמן
 
להגשה:
דבש
חמאה

 

הכנה: 

  1. מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את השמרים והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים ולשים לבצק רך, נעים ולא דביק.
  3. יוצרים מהבצק כדורים בגודל תפוח בינוני ומניחים על משטח משומן (אין צורך להתפיח).
  4. שופכים את השמן לקערה, ובעזרתו דואגים לשמן את הידיים לפני שמשטחים כל כדור בצק. משטחים ופותחים כל כדור בצק בעזרת הידיים לעלה דק מאוד.
  5. מטגנים את הבצק במחבת מספר שניות מכל צד. כאשר הופכים צד, מניחים מעל את המופלטה הבאה. וכשהופכים צד, הופכים ביחד עם הראשונה. מטגנים בדרך זו את כל המופלטות בלי להוציא אותן עד סוף התהליך מהמחבת. שיטת הטיגון משאירה את המופלטות חמות עד ההגשה.
  6. מגישים עם דבש וחמאה בצלוחיות נפרדות.

 

סימנייה