מצייה (מצה-בריי)
מתוך הספר "מתכון לשותפות" של נתיבות-פילדלפיה
המרכיבים:
3 מצות
3 ביצים גדולות
1 כף חלב
קורט קינמון
תרסיס שמן
הכנה:
- שוטפים את המצות במים חמים עד שהן מתרככות, שוברים לחתיכות קטנות ומניחים בקערה.
- טורפים את הביצים והחלב ומוסיפים למצות.
- מתבלים במעט קינמון ומערבבים.
- משמנים מחבת בעזרת תרסיס שמן ומחממים על אש בינונית.
- יוצקים את תערובת המצה למחבת, מכסים ומטגנים עד שהמצייה מוכנה.
- מגישים עם סירופ מייפל, ריבה או פירות טריים.