דילוג לתוכן

פסח - מתכונים מהספרים

תבולה | סלט בורגול וירקות

מתוך הספר "משולחנה של אסתר המלכה" של טובה גינדי
חזרה

לביבות מתוקות לפסח

מתוך הספר "משולחנה של אסתר המלכה" של טובה גינדי

מרכיבים:
4 ביצים גדולות
3 כפיות סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1/8 כפית מי זוהר מדוללים
3 מצות רגילות
1 כפית קמח מצה
1/כפית מלח
1/כפית קינמון
25 גרם תערובת אגוזי מלך ופיסטוקים
2 כפות צימוקים קטנים
בהירים או אחרים
1/כוס שמן קנולה לטיגון

להרטבה או זרייה:
2 כפות אבקת סוכר
מעורבבות עם 1/כפית קינמון

הכנה:

  1. מפרידים את הביצים וטורפים קלות את החלבונים במקצף ידני בקערה. מוסיפים סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף קל בסמיכות בינונית.
  2. מערבבים בקערית את החלמונים עם קליפת לימון ומי זוהר ומקפלים לתוך הקצף בעזרת המקצף.
  3. שוברים את המצות בעזרת הידיים לחתיכות בגודל 1 ס"מ בערך לתוך קערת היבשים. מוסיפים קמח מצה, מלח וקינמון. קוצצים את האגוזים והפיסטוקים קיצוץ בינוני ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם צימוקים ומערבבים.
  4. בעזרת מרית מקפלים את תערובת המצות והאגוזים לתוך הבלילה המוקצפת של הביצים, עד שמתקבל מרקם אחיד.
  5. מחממים מחבת רחבה עם שמן על להבה בינונית. לוקחים מהתערובת כף שטוחה ומטגנים עד להזהבה קלה משני הצדדים. בכל פעם שלוקחים כף בוחשים את התערובת. מוציאים את הלביבות ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן ומעבירים לכלי הגשה.
  6. מצננים מעט את הלביבות וזורים אבקת סוכר עם קינמון. הלביבות טעימות יותר כאשר הן מוגשות בסמוך למועד הכנתן.

סימנייה