דילוג לתוכן

פסח - מתכונים מהספרים

חזרה

תבולה | סלט בורגול וירקות

מתוך הספר "משולחנה של אסתר המלכה" של טובה גינדי

מרכיבים:

21/4 כוסות בורגול גרוס דק
1/כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/כוס שמן זית
4 כפות רכז רימונים
2 כפיות מלח
100 גרם נטו עגבניות קשות
ללא ליבה
100 גרם נטו תערובת
פלפלים צבעוניים
150 גרם נטו בצל סגול וירוק

לעיטור והגשה:
6 אגוזי מלך -5
3 כפות גרגירי רימונים -2
זר פטרוזיליה ו/או כוסברה

הכנה:

  1. ניקוי הבורגול: בוררים ומנקים את הבורגול משיירים לא רצויים, שמים במסננת דקה שמונחת על גבי קערה, משרים, שוטפים ומסננים כמה פעמים עד שמי השטיפה צלולים. משרים בקערה עם מים לכיסוי כ 30- דקות, מסננים וסוחטים את הבורגול היטב בידיים בחופנים קטנים (חובה! כדי לשמור על איזון הנוזלים הנכון בתערובת). מניחים את הבורגול בקערה ומוסיפים לימון, שמן זית, רכז רימונים ומלח.
  2. הכנת הירקות: קוצצים את העגבניות והפלפלים לקוביות בגודל ס"מ.
  3. קוצצים את הבצל הסגול לקוביות בגודל ס"מ, ואת הירוק למקטעים בגודל ס"מ.
  4. קוצצים גס את עשבי התיבול: פטרוזיליה וכוסברה.
  5. הרכבה: מוסיפים לקערת הבורגול את העגבניות, הפלפלים, הבצלים והעשבים ומערבבים קלות.
  6. הגשה: קוצצים את האגוזים גס ומפזרים על הסלט עם גרגירי רימון בעונתו ופטרוזיליה קצוצה גס.

לביבות מתוקות לפסח

מתוך הספר "משולחנה של אסתר המלכה" של טובה גינדי

סימנייה